Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
24.02.2020r.
Poniedziałek
Ś:  Pieczywo₁ (pszenno -żytnie) z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, ogórek zielony, biała rzepa, kakao₇
O: Żurek₇,₉ z ziemniakami i białą kiełbasą₆,₇,₉,₁₀, makaron₁,₃ z truskawkami i jogurtem₇ naturalnym, jabłko, woda z cytryną i miodem
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ zrazowa, rukola, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

25.02.2020r.
Wtorek
ŚJaglanka na mleku₇, pieczywo₁ mieszane (owsiane, pszenno-żytnie) z masłem₇, serek₇ mascarpone, kiełki brokuł, papryka
O: Koperkowa₇,₉ z ziemniakami, karkówka₁, z kaszą gryczaną, surówka z kapusty białej, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy, herbatka  owocowa, pomarańcza
P: Pieczywo₁ mieszane(owsiane, pszenno-żytnie) z masłem₇, pasta z szuszonych pomidorów i białego serka₇, papryka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
 
26. 02.2020r.
Środa
Ś:  Pieczywo₁mieszane(oriszowe, pszenno-żytnie) z masłem₇, pasta z makreli₄ wędzonej i białego serka₇, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
O: Kalafiorowa₇,₉ z ziemniakami i koperkiem, pierogi₁,₃,₇ leniwe  z masłem₇ i bułką₁ tartą, banan, kompot owocowy (agrest, rabarbar)
P: Budyń₁,₃,₇ na mleku₇ (wyrób własny),mandarynka, krążki ryżowe
 
27.02.2020r.
Czwartek
Ś: Bułka₁ grahamka z masłem₁, szynka₆,₇,₉,₁₀ staropolska na liściu sałaty, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇
O: Fasolowa₇,₉ z ziemniakami i majerankiem, kolorowy kociałek z kurczakiem w sosie₉ słodko - kwaśnym z ryżem, woda z cytryną i miodem, gruszka
P: Ciasto₁,₃,₇, z jabłkiem (własny wypiek), mleko₇, marchewkowe paluszki
28.02.2020r.
Piątek
Ś:  Pieczywo₁ (pszenno - żytnie, wieloziarniste) z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana na liściu sałaty, pomidor, kakao₇
O: Barszcz czerwony₇,₉ z makaronem₁,₃ i koperkiem, dorsz₁,₃,₄ pieczony z ziemniakami, surówka z kapusty kw., jabłka, marchewki, herbatka z dzikiej róży, mandarynka
P: Serek₇ waniliowy, pieczywo chrupkie kukurydziane, jabłko

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;