Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
16.09.3019r.
Poniedziałek
Ś: Pieczywo₁ pszenno -żytnie z masłem₇, szyneczka ₆,₇,₉,₁₀z indyka, ogórek zielony, papryka, kakao₇
O: Zacierkowa₁,₃,₉ z ziemniakami, racuchy₁,₃,₇ drożdżowe z cukrem pudrem, marchewka tarta, jabłko, herbatka z dzikiej róży
P: Bułka₁ wrocławska, stół szwedzki:  żółty ser₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ wp., pomidor, rukola, kawa zbożowa na mleku₇

17.09.2019r.
Wtorek
Ś: Jaglanka  na mleku₇ z miodem, pieczywo₁,₃ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, szczypior, papryka
O: Cytrynowa₇,₉ z makaronem₁,₃ i natką, kotlet₁,₃,₇ pożarski z ziemniakami, mizeria₇, kompot owocowy, banan
P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ staropolska na liściu sałaty, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

18.09.2019r.
Środa
Ś:  Bułka₁ wieloziarnista z masłem₇, pasta₄,₇ ze szprotek i białego serka₇, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
O: Neapolitańska₇,₉ z makaronem₁,₃, i żółtym serem₇, gulasz wp. z kaszą pęczak, ogórek kw.,  woda z cytryną i miodem, arbuz
P: Ciasto₁,₃,₇ orkiszowe z mlekiem₇, jabłko

19.09.2019r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z twarożku₇ i jogurtu₇ naturalnego, szczypiorek, papryka, kawa zbożowa na mleku₇
O: Szczawiowa₇,₉ z ziemniakami i jajkiem₃,spaghetti₁,₃,₉ z mięsem mielonym, herbatka malinowa, gruszka
P: Pudding ryżowy na mleku₇ z miodem i rodzynkami
20.09.2019r.
Piątek
Ś:  Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana, papryka, ogórek zielony, kakao₇
O: Ogórkowa₇,₉ z ziemniakami, makaron₁,₃, z truskawkami i jogurtem₇ naturalnym, woda z cytryną i miodem, śliwka
P: Serek₇ waniliowy, gofry₁ suche, jabłko

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;