Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
16.06.2025r. Poniedziałek
- Ś: Pieczywo₁ pszenno – żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ z indyka, papryka, ogórek zielony, kakao₇
- O: Pazibroda₉ z natką, placki₁,₃,₇ z cukinii z pomidorami i jogurtem₇, arbuz, lemoniadka
- P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szwedzki stół: szynka₆,₇,₉,₁₀ staropolska, jajko₃ szczypior, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇
17.06.2025r. Wtorek
- Ś: Jaglanka₁ na mleku₇, pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, rzodkiewka, papryka
- P: Cytrynowa₇,₉ z makaronem₁,₃, kotlet mielony₁,₃ z ziemniakami, mizeria₇, lemoniada, banan
- P: Chałka₁,₃,₇ drożdżowa, mleko₇, jabłko
18.06.2025r. Środa
- Ś: Bułka₁ orkiszowa z masłem₇, pasta z tuńczyka₄ , ogórek małosolny, cebulka czerwona, kawa zbożowa na mleku₇
- O: Jarzynowa ₇,₉ z ziemniakami i koperkiem, spaghetti₁,₃,₉ z mięsem mielonym i żółtym serem₇, herbatka owocowa, winogrona
- P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana, rzodkiewka, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇
19.06.2025r. Czwartek
20.06.2025r. Piątek
- Ś: Pieczywo₁ pszenno – żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku₇, jabłko
- O: Koperkowa₇,₉ z ziemniakami, naleśniki₁,₃,₇ z dżemem, herbatka owocowa, jabłko
- P: Jogurt₇ owocowy, gofry₁, marchewka
Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
- Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
- Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
- Łubin i produkty pochodne;