Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31

Biuletyn Informacji Publicznej - otwiera się w nowym oknie

Ustawienia

Książe

Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku

18.01.2021r. Poniedziałek

Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, schab₆,₇,₉,₁₀ w ziołach, papryka, ogórek zielony, kakao₇   

O: Szczawiowa₇,₉ z ziemniakami i jajkiem₃,  kluski₁,₃,₇ Shreka z białym serem₇, marchewka w słupki, herbatka z dzikiej róży   

P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ pieczona, rzodkiewka, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

19.01.2021r. Wtorek

Ś: Kasza jaglana na mleku₇ z miodem, pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, ogórek zielony, szczypiorek  

O: Barszcz₇,₉ ukraiński z ziemniakami i koperkiem, karkówka w sosie₁ własnym z kaszą gryczaną ,surówka z kapusty czerwonej, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy, kompot wiśniowy, banan   

P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇ i dżemem truskawkowym, mleko, jabłko

20.01.2021r. Środa

Ś: Bułka₁ orkiszowa z masłem₇, pasta ze szprotek₄,₇, i białego serka₇ , czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇   

O: Jarzynowa₇,₉ z ziemniakami i zieleniną, zapiekanka makaronowa₁,₃  z kiełbaską₆,₇,₉,₁₀, pieczarkami i cebulką, woda z cytryną i miodem, mandarynka  

P: Bułka₁,₃,₇ maślana z masłem₇, mleko₇, marchewka w słupki

21.01.2021r. Czwartek

Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z suszonych pomidorów i białego serka₇, papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku  

O: Cytrynowa₇,₉ z makaronem₁,₃ i natką, kotlet₁,₃ mielony z ziemniakami, buraczki na ciepło, herbatka owocowa, gruszka   

P: Płatki₁ jęczmienna na mleku z miodem i owocami suszonymi

22.01.2021r. Piątek

Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, polędwica₆,₇,₉,₁₀ wp., roszponka, pomidor, kakao₇   

O: Neapolitańska₇,₉ z makaronem₁,₃, ryba₁,₃,₄ (miruna) pieczona z ziemniakami, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy,lemoniadka, pomarańcza   

P: Jogurt₇ owocowy, ciasteczka₁ jabłko

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
  1. Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
  7. Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
  8. Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
  13. Łubin i produkty pochodne;

kopciuszek

drzewo

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisz się do newslettera

© 2020 Wszelkie prawa zastrzeżone Miejskie Przedszkole nr 31 | Deklracja dostępności | Mapa strony | Projekt i wykonanie: Hedea.pl otwiera się w nowym oknie