Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
21.10.2019r.
Poniedziałek
Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, żywiecka₆,₇,₉,₁₀, pomidor, biała rzepa, kakao₇
O: Jarzynowa₇,₉ z ziemniakami, kluski₁,₃ Shreka z białym serem₇,tarta marchewka z jabłkiem, herbatka owocowa
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, stół szwedzki: szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, jajko₃, ogórek zielony, papryka, kawa zbożowa na mleku₇

22.10.2019r.
Wtorek
ŚZacierki₃₁ na mleku₇, pieczywo₁,₃ mieszane z masłem₇, serek₇ puszysty ziołowy, szczypiorek, papryka
O: Ogórkowa₇,₉ z ryżem, kotlet₁,₃ drobiowy panierowany z ziemniakami, surówka z sałaty lodowej, pomidora, rzodkiewki,ogórka zielonego, szczypiorku i jogurtu₇ naturalnego, herbatka malinowa, melon,
P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ wp., pomidor, kiełki pora, kawa zbożowa na mleku₇
 
23. 10.2019r.
Środa
Ś:  Bułka₁ wieloziarnista z masłem₇, pasta z makreli₄ wędzonej i białego serka₇, cebulka czerwona, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
O: Fasolowa₇,₉ z ziemniakami i majerankiem, zapiekanka makaronowa₁,₃ z kiełbasą, pieczarkami i cebulką, woda z cytryną i miodem, jabłko
P: Kisiel₁,₃,₆,₇,₈ z jogurtem₇ i miodem, ciasteczka₁ zoo, jabłko

24.10.2019r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z awokado, papryka, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku₇
O: Kapuśniak₉ z ziemniakami i majerankiem, pulpety₁,₃ w sosie pomidorowym z kaszą₁ jęczmienną, cebulką i ziemniakami, ogórek kw., kompot owocowy, banan
P: Ciasto₁,₃,₇ z jabłkami (własny wyrób), mleko₇, marchewka w słupki

25.10.2019r.
Piątek
Ś:  Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ na liściu sałaty, pomidor, kakao₇
O: Szczawiowa₇,₉ z ziemniakami i jajkiem₃, ryż z musem jabłkowym, jogurtem₇ śródziemnomorskim, cukrem waniliowym i cynamonem, marchewka w słupki, woda z miodem i cytryną
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇ pasta ze szprotek₄ i białego sera₇, ogórek kw., cebulka czerwona, kawa zbozowa na mleku₇

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;