Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
09.03.2020r.
Poniedziałek
Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, ogórek zielony, rukola, kakao₇
O: Szczawiowa₇,₉ z ziemniakami i jajkiem₃, racuchy₁,₃,₇ drożdżowe z cukrem pudrem, tarta marchewka z jabłkiem, woda z cytryną i miodem
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ zrazowa, pomidor, biała rzepa, kawa zbożowa na mleku₇

10.03.2020r.
Wtorek
Ś:  Kasza manna₁na mleku₇ z miodem, pieczywo₁ mieszane (pszenno -żytnie, owsiane) z masłem₇, serek puszysty, papryka, szczypiorek
O: Jarzynowa₇,₉ z ziemniakami i zieleniną, spaghetti₁,₃ z mięsem mielonym i żółtym serem₇,  marchewkowe paluszki, herbatka malinowa, banan
P: Jabłko pieczone z miodem, cynamonem i jogurtem₇(wyrób własny)
 
11. 03.2020r.
Środa
Ś:  Bułka₁ orkiszowa, pasta z makreli₄ wędzonej i białego sera₇, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
O: Selerowa₇,₉ z makaronem₁,₃, kotlet₁,₃ schabowy z ziemniakami, marchewka z groszkiem, kompot owocowy (wiśnia, śliwka), melon
P: Pudding ryżowy na mleku₇ z miodem (wyrób własny), jabłko
 
12.03.2020r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane (pszenno-żytni, sojowy) z masłem₇, szynka pieczona w ziołach(własny wyrób), papryka,ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇
O: Pieczarkowa₇,₉ z makaronem₁,₃ , gulasz wp., z kaszą gryczaną, surówka  Colesław  kapusta biała, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy i jogurtu₇), woda z cytryną i miodem,
pomarańcza
P: Chałka₁,₃,₇ drożdżowa z mlekiem₇, marchewka w słupki

13.03.2020r.
Piątek
Ś:   Pieczywo₁ mieszane (prszenno - żytni, tygrysi) z masłem₇, krakowska ₆,₇,₉,₁₀, kiełki pora, pomidor, kakao₇
O: Krem brokułowy₉, pierogi₁,₃,₇ leniwe z masłem₇ i bułką₁, tarta marchewka, herbatka owocowa
P: Jogurt₇ owocowy, gofry₁,₇, jabłko

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;